Σελίδες

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

(Νίκος Μποζιονέλος) Καρέ παρολί

Καρέ παρολί




Καλά πήγε χθες η στήλη με ταμείο στη δυάδα: over 1,5 ημίχρονο (2.37) στο Ναϊμέγκεν – Ρόντα και άσο στο Νουμάνθια – Πονφεραντίνα. Στην τριάδα πέρασε μόνο η Νις και στο Canadian μόνο ένα.

Να πω τη μαλακία μου; Συχνά στη Γαλλία, έχω τούτο το χούι: πέφτει «μαρούλι» πάνω σε ένα άσο τον οποίο έχω λόγους να απορρίψω. Για διπλό δεν μου πολυβγαίνει, ποντάρω Χ. Και το ρημάδι, έξι στις επτά φορές σκάει διπλό! Εσχατο παράδειγμα; Χθες η Ναντ…

Και τα τρία σημερινά τούρκικα ματς είναι στο παιχνίδι μου.
Γκεντσλερμπιρλιγκί – Γαλατασαράι: με την ψυχολογία στο ζενίθ η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, μετά την πρόκριση επί της Γιουβέντους στο ματς των... 18 ωρών. Εχει ήδη μείνει 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή, δεν έχει περιθώρια για γκέλες και η ασταθής Γκεντσλέρ δεν τη φοβίζει. Εδώ νίκησε στο χιονοδρόμιο κοτζάμ... κυρία, στους πρωτευουσιάνους θα κολλήσει;
Κασίμπασα – Μπεσίκτας: χωρίς τρεις βασικούς η Κασίμπασα, υποδέχεται την Μπεσίκτας στην... κοινή τους έδρα, πια, μιας και οι «αετοί» έχουν μετακομίσει πλέον στο «Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν». Σαφώς μιλάμε για αμφίρροπο ματς, αναλογιστείτε ότι οι γηπεδούχοι είναι δεύτεροι στην κατάταξη. Αλλά και δείχνουν σημάδια ντεφορμαρίσματος....
Γκαζιαντέπσπορ – Ερσίγεσπορ: με κεκτημένη ταχύτητα από την αλλαγή προπονητή η Γκαζιαντέπσπορ έκανε τρεις σερί νίκες αλλά, επί προσωπικού, δεν με έπεισε τόσο. Και από την Ερσίγεσπορ λείπει η ρέντα, αλλά αυτό δεν κρατάει εσαεί. Κόντρα στο φαβορί, ξερό διπλό για τους... τολμηρούς. Στο 1.75 η διπλή ευκαιρία του Χ2, στο 3.75 το διπλό.

Από την Πορτογαλία κράτησα δύο επιλογές.
Ολανένσε – Μπενφίκα: ομάδα για... λύπηση η Ολανένσε φέτος, εδώ καλά καλά δεν μπορεί να παίξει στην έδρα της για ψύλλου πήδημα, δίνει τα ματς στο Φάρο (11 χλμ. από το Ολιάο) με λιγότερο από 900 νοματαίους σε κάθε ματς. Και παίζει με την Μπενφίκα, η οποία νικάει μεν αλλά δεν... σκοτώνει τον αντίπαλο. Και το under (συνώνυμο της φετινής Ολανένσε) πληρώνει καλά.
Αρούκα – Γκιμαράες: Τρία διπλά σε έξι εξορμήσεις έχει η Γκιμαράες, δεν περνά απαρατήρητο ωστόσο η Αρούκα στο 2-2 του «Λουζ» έδειξε αρετές που δεν είχε εμφανίσει πάλι. Ασος με ρίσκο, στο γκολ θα κριθεί (αν κριθεί). Πιο συντηρητικά, το under μοιάζει εκ των ων ουκ άνευ.

Κατά τα λοιπά…
ΟΦΗ – Λεβαδειακός: προφανώς δεν ξεγελιέμαι από τη νίκη του Λεβαδειακού επί του Πλατανιά που κατέβηκε με απουσίες. Δυνατός στην έδρα του ο ΟΦΗ, είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λεβαδειακός. Μακριά από τη θεάρεστη μυρωδιά των σουβλακίων της Βοιωτίας, δεν παίζει καλά.
Απόλλων – Πανθρακικός: ούτε από τον βαθμό που πήρε, ελέω Τζόρβα, στην Τούμπα ο Απόλλωνας πρέπει να ξεγελαστεί κανείς. Ο «Πάνθρακας», που με πλήρωσε με τον άσο κόντρα στον ΠΑΣ, έχει αρχίσει να παίζει καλύτερα από ό,τι τον προηγούμενο μήνα. Και, μεταξύ μας, και η γιαγιά από το απέναντι διαμέρισμα, άσο Απόλλωνα θα παίξει...
Φέγενορντ – Γκρόνινγκεν: αξίζει το ρίσκο στο over 3,5 γκολ που επιβεβαιώνεται  τρομερά από τη στατιστική (6/8 εντός η Φέγενορντ, 7/8 εκτός η Γκρόνινγκεν)!
Τζένοα – Αταλάντα: αμφότερες παρατάσσονται με σημαντικές απουσίες, κυρίως στην άμυνα και αν αποφύγουν, όπως αναμένω, τα ρίσκα, η μοιρασιά είναι… ταμάμ.
Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο: η Σεβίλλη ήταν εξαιρετική την Πέμπτη στη Γερμανία κόντρα στη Φράιμπουργκ, νίκησε 2-0 αντί για… 5-0, έρχεται από τρεις σερί νίκες στην Primera διανύοντας την καλύτερη περίοδο στη σεζόν (αλλά… τόσες έχει και η Αθλέτικ). Κράτησα τον άσο, εικασία μου είναι ότι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει πιάσει peak στην απόδοσή της.
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Λιρς: ΟΚ, «φαντάσματα» κυνηγάω αλλά πως θα διαχειριστεί η Ζούλτε τον αποκλεισμό-σοκ από την αδιάφορη Ρούμπιν την Πέμπτη; Η Λιρς ερχόταν από πέντε σερί ήττες εκτός μέχρι να κάνει το διπλό στο Σερκλ Μπριζ (4-2) και κατόπιν έχασε εντός από Σταντάρ και Γάνδη (λογικό, ανώτερές της). Στην… κόντρα.
Ραπίντ Βιέννης – Νέουσταντ: 6/9 η Ραπίντ εντός, 7/9 η Νέουσταντ εκτός. Τι; over 1,5 ημίχρονο!
Τότεναμ – Λίβερπουλ: μακάρι να έρθει διπλό για την ομαδάρα μου στην Αγγλία. Πλην όμως περιμένω ματς ανάλογο του χθεσινού Σίτι – Αρσεναλ 6-3. Πείτε το ένστικτο, πείτε το όπως θέλετε. Το over 3,5 πληρώνει εξαιρετικά.

Το πλήρες άρθρο και οι προτάσεις μου στο bxpbet.com.

Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter και Google+)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...